logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Gaismas reklāmas stends un Ulbrokas bibliotēkas telpu vizuālais noformējums

Februāra mēnesim šogad ir raksturīgs ainaviski balti sniegots klajums, īpaši smalki ziemas raksti un patīkams vēsums, arī bibliotekāru domas un darbus tas pietuvinājis bibliotēku telpu vizuālajam noformējumam. Gada nogalē no ieceres līdz realizācijai tika uzsākta gaismas reklāmas – stenda “Ulbrokas bibliotēka” un iekštelpu uzrakstu izgatavošana.

Darbu veikšanai tika pieaicināts Tālivaldis Langenfelds – mākslinieks dizainers, kas profesionāli bibliotēku nozarē veidojis vizuālo noformējumu vismaz divdesmit Latvijas grāmatvidēm - publiskajām telpām. Meistara iegūtā vizuālā pieredze un spēja ieklausīties, katrā jaunā gadījumā, liek justies vienoti, bet atšķirīgi, īpaši un iederīgi.

Ulbrokas bibliotēkas telpu noformējumā māksliniecisko formu veido telpiskums, gaišums, līniju un krāsu tonalitāte. Telpiskā informācijas teksta maketēšana, izgatavošana un uzstādīšana ir pabeigta, radot lasītājam aicinošu un saprotamu vidi par grāmatu krājuma satura izvietojumu. Informatīvās norādes ir redzams, organizējošs un izprotams risinājums grāmatu kārtojuma skaidrojumam.

Gluži tikpat aicinošs un iestādes atpazīstamībai nepieciešams ir gaismas – reklāmas stends “Ulbrokas bibliotēka”, kurš jebkurā gadalaikā un diennakts stundā aicinās un atgādinās par bibliotēkas darbību. Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas logo visu citu pašvaldības institūciju starpā ir īpašs grāmatu bruņurupucītis, ko 2016. gadā veidoja māksliniece Gundega Muzikante. Gaismas reklāmas noformējumā logo atspoguļojumam izmantots telpiskums un krāsu piesātinājums. Dzīvīgums, kas piemīt logo dizaina noskaņai un iestādes būtībai gan formas, gan satura ziņā.

Esam pateicīgas Tālivaldim Langenfeldam par profesionālu sadarbību, izjustu attieksmi un ieguldītā darba mīlestību. Kā noprotams, it visā, mīlestība un atbalsts arī no dzīvesbiedres Lindas, kas salti ziemotā sestdienas dienā, piedalījās telpas vizuālā noformējuma radīšanā. Paldies nozares pārstāvjiem, sirds cilvēkiem - vēlam arvien radošu prieku un noskaņu jaunu dizainu apzināšanā un īstenošanā.

Daiga Brigmane,
Ulbrokas bibliotēkas vadītāja