logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ulbrokas bibliotēka piedāvā mirkļa tikšanos ar novadnieka, dzejnieka Pētera Brūvera dzeju gaismas projekcijās

Šajā tumšajā ziemas laikā Ulbrokas bibliotēka saviem apmeklētājiem piedāvā mirkļa tikšanos ar novadnieka, dzejnieka Pētera Brūvera dzejas rindām no dzejoļa "Aiz stikla”.

Atdzejas krājums “Aiz stikla” ir Pētera Brūvera dzejas krājums pieaugušajiem, kur rodamas latviešu poēzijas vēsturē īpatnas ieceres – simfodzejas forma. Krājums ir tetraloģijas “Valodas ainava “– otrā grāmata.

Dzejnieks un atdzejotājs Pēters Brūveris ir viens no spilgtākajiem 20.–21. gadsimta mijas autoriem. P. Brūvera dzeja ir vienlaikus vienkārša un sarežģīta, klasiska un novatoriska. Autoram piemīt oriģināls priekšstats par latviešu valodas ortogrāfiju. Ik dzejolis pārsteidz ar leksikas muzikalitāti un krāšņumu. P. Brūveris savā dzejas mākslā iedzīvina sen aizmirstus vārdus, padara tos mūsdienīgus, saprotamus un izjūtamus.

Ne gluži aiz stikla, bet gan kā dabasskats uz Ulbrokas bibliotēkas ēkas sienas, Pētera Brūvera dzejolis rada izjūtu par gaismas un noskaņas pieredzi, kā arī caur nojausmas stiklu aicina lūkoties laikā un laikmetā.

Dzejas rindas 2021. gada decembra dienas tumšajā laikā (pirmdiena, otrdiena, ceturtdiena līdz plkst. 19.00 savukārt, trešdiena, piektdiena līdz plkst. 17.00) tiek projicētas uz sienas pie bibliotēkas ieejas.