logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ulbrokas bibliotēka atbalsta Ropažu novada lasīšanas veicināšanas projektu “Izlasi man pasaku”

Aktualitātes • Pirmdiena, 2024. gada 15. janvāris
Ropažu novada pašvaldības Izglītības, jaunatnes lietu, kultūras un sporta departamenta Izglītības nodaļas lasīšanas veicināšanas projekts “Izlasi man pasaku”, ar mērķi rosināt bērnu interesi par grāmatām un lasīšanu, kā arī veicināt lasīšanas paradumu veidošanos, attīstot grāmatu lasīšanas prasmes bērnu un viņu ģimenes locekļu vidū.

No senseniem laikiem pie mūsdienu lasītājiem nonāk visdažādākās pasakas, kas vēstī par mūsu tautas gara un kultūras vērtībām. Tikai lasot sapratīsim vai pasaka ir patvērums vai brīnums. Kopīgi un skaļi pasaku lasot, izjutīsim ne tikai to emocijas, bet noskaidrosim arī žanrisko dalījumu un aptversim, cik bagāta ir pasaku pasaule, kur literārajai pasakai līdzās ir brīnumu pasakas.

Ulbrokas bibliotēka atbalsta projekta norisi, interesentiem un ģimenēm piedāvājot lasāmo grāmatu klāstu tematiskajos skapīšos: latviešu tautas pasakas par dzīvniekiem, velniem, joku, brīnumu, Džūkstes pasakas; dažādu tautu pasakas – ukraiņu, slovāku, spāņu un portugāļu, arābu, franču, uzbeku, igauņu u.c.; literārās pasakas, ko sacerējuši dažādi autori: Kārlis Skalbe, Annas Sakses, Margarita Stāraste, Imants Ziedonis u.c. pasakas.

Projekta norises laiks: 2024. gada 15. janvāris – 2024. gada 5. februāris

Nolikums

Uz tikšanos Ulbrokas bibliotēkā!

Aktualitātes

Digitālā nedēļa 2024

Lasīt vēl

Aktualitātes

Atrodi apslēptos Stopiņu pagasta dārgumus

Lasīt vēl

Pasākums

Mācību un studiju laika pazīmes – lomas, stereotipi, pētniecība un stils

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas