logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

TLMS “Ulbroka” rokdarbu izstāde “SirdsApziņas raksti”

Izstāde • Pirmdiena, 2022. gada 28. novembris
“Tautas lietišķās mākslas studijas “ULBROKA” rokdarbu izstāde “SirdsApziņas raksti” ir veltījums nemateriālā kultūras mantojuma daudzveidībai. Izcils vietējo meistaru roku darbs studijas dalībnieku izpildījumā. Ne tikai rakstu un krāsu bagātība, bet labsajūtas un sirdsapziņas labirints katram, kam patīk autentisks un pašradīts meistardarbs”. D. Brigmane.

Ulbrokas bibliotēkā līdz 2023. gada 31. janvārim vienā kopīgā plūdumā grāmatu rakstiskais un auduma rakstu un krāsu vēstījums lasītājiem un skatītājiem! Katra izlasītā grāmata mūsos rada dziļu emocionālu pārdzīvojumu un saviļņojumu, rodot vēlmi radoši darboties.

Studijas dalībnieču: Zentas Dīces, Diānas Keires, Ingas Putānes, Zentas Bergas, Tatjanas Vilciņas, Andras Meirēnas, Inetas Brices, Ineses Skrastiņas, Baibas Ūķenieces, Lienītes Kovaļenko, Līgas Kurzemnieces, Monas Vītoliņas, Gitas Salmanes, Aldonijas Auziņas, Andas Višķeres, Ilzes Mikulānes, Ineses Grundmanes emocijas, krāsu izjūtas un audumos ieaustie raksti ir kā dvēseles dziesma ar Stopiņu pagasta Piķurgas upītes vijīgo ūdeņu plūdumu, apskaujot piekrastes meldrus un ziedošās pļavas, ar Ulbrokas ezera zilgani zaļgano viļņojumu, ar meža taku līniju ritmiem, ar vēja šalkoņu, naksnīgo zvaigžņoto debesu zilgmi, ar Ulbrokas ezera noslēpumaini dziļo zaļgani zilo krāsu gammu.

Mūžīgā piemiņā un klātesošas ar savu radošumu izstādē ir Baiba Kurzemniece, Velta Āpša un Jadviga Deksne.

Sirsnīgi pateicamies Ulbrokas bibliotēkas vadītājai Daigai Brigmanei un vecākai bibliotekārei Dainai par atsaucību un nesavtīgo atbalstu izstādes idejas un iekārtošanas piepildījumā.

TLMS “ULBROKA” vadītāja Ārija Vītoliņa

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jaunākā bērnu un jauniešu literatūra, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Izstāde

Tekstilmākslinieces Gintas Kristjansones personālizstāde “Vārdene”

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas