logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ropažu novada bibliotēkās “Grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām 2022”

Projekts • Otrdiena, 2022. gada 29. novembris
Pateicoties LNB Bibliotēku attīstības centra izstrādātajai un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstītajai programmai “Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām”, šogad divas reizes lasītāji saņēmuši grāmatas, kuras finansētas no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar bibliotēku, literatūras un grāmatizdevēju jomas ekspertiem tika sagatavojuši iepērkamo grāmatu sarakstu. Rudens periodā sarakstā tika iekļautas 226 grāmatas no 28 izdevniecībām – 57% (151 nosaukumi) oriģinālliteratūra un nozaru literatūras izdevumi; tulkojumi 43% (115 nosaukumi).

Ropažu novada bibliotēkām piešķirtā naudas summa 2022. gada 2. posma grāmatu iegādei kopā 934,57 EUR, katrai bibliotēkai 133,51 EUR. Programmas ietvaros, katrai bibliotēkai, veidojot savas kolekcijas, tās saturs atšķiras. Ulbrokas bibliotēkas krājums ir papildināts ar akadēmiskās un profesionālās literatūras daļu. Interesenti atradīs grāmatu, kas vēsta par seniem notikumiem Rīgā (1900- 1921), ne tikai skatot vizuālas liecības – senas pastkartes vai fotogrāfijas, bet aprakstot arī savam laikam zīmīgu personu vēstījumu un notikumus. Harijs Tumans “Antīkie tēli Rīgas ielās” sniegs akadēmisku skaidrojumu par māju fasādēm galvaspilsētā, kā izrādās, turpat katrā ēkā var ieraudzīt kādu antīku tēlu, simbolu vai dekoru. Latvijas kultūrpolitikas lepnums, tostarp saglabātais radošais mantojums, apzināts izdevumā “Purvītis”, sastādītāja Laima Slava. Publicējumu papildina Kristiānas Ābeles pētījums “Ainava ar gleznotāju” par Vilhelma Purvīša dzīvi un darbību mākslā.

Latviešu oriģinālliteratūras klāstā Lindas Šmites romāns “Ne tikai Staburaga bērns Valdis”, kā arī Anitas Rožkalnes monogrāfija par Gundegu Repši “Brīvie vektori.” Tulkotās literatūras piedāvājumā – viens no spilgtākajiem prozas darbiem Igaunijā. Rakstnieces Lēlo Tungalas autobiogrāfiskais un dziļi personiskais stāsts “Biedrs bērns”– otrā un trešā grāmata. Gerija R. Renāra un Mihaila Naīme grāmatās ar iejūtību, sapratni un mīlestību – par garīgās literatūras jautājumiem.

Ulbrokas bibliotēka priecāsies satikt savu lasītāju jau tagad – teiksmaini apcerīgajos ziemas mēnešos. Iespējams, lai sagatavotos pavasara trauksmei, vasaras tveicei un rudens daudzveidībai. Uz tikšanos pētnieciskos lasījumos.

Daiga Brigmane,
Ulbrokas bibliotēkas vadītāja

Aktualitātes

Priecīgas Lieldienas!

Lasīt vēl

Aktualitātes

Bibliotēku nedēļas pasākumi

Lasīt vēl

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas