logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Piecu dienu digitālās prasmes par iedzīvotājiem aktuālām tēmām

Pasākums • Piektdiena, 2022. gada 25. marts
Marta trešajā nedēļā Ulbrokas bibliotēkā Multimediju telpā norisinājās E- prasmju nedēļa 2022. Piedāvājot iespēju ikvienam interesentam apgūt, noskaidrot un iesaistīties jaunu prasmju apguvē. Pakalpojumi un digitālā identitāte, drošība un kritiskā domāšana, viedtālruņu aplikācijas un to pielietojums, sociālie portāli, e-pasta lietošana un pielāgošana individuālajām vajadzībām ir neliela daļa no prasmju apguves. Iedzīvotāju saziņai ar valsts, pašvaldības iestādēm lieti noderēja prasmes par e-adrese portālā Latvija.lv izveidi un lietošanu, kā arī iemaņas e - Paraksta eID pielietojumam un E-paraksta lietošanai.

Uz aicinājumu jautāt un darīt atsaucās pagasta iedzīvotāji, kuriem, bija kādi jautājumi vai neskaidrības ar datoru, vai viedierīcēm. Populārākās protams bija uzziņas par sociāliem portāliem, kā piemēram sludinājuma ielikšana vai ziņu portāli. Vecāka gadagājuma cilvēkiem prieku sagādāja soļu skaitīšanas aplikācijas.

Datorā aktuālākie jautājumi bija par Word lietošanas iespējām, kā arī rakstītprasmju apguve.

Daudz dažādu jautājumu saistībā ar e-pasta lietošanu un datu drošību. Patiesu prieku bibliotēkas darbiniecēm sagādāja visi tie cilvēki, kuri vēlējās apgūt datoru lietošanu no pašiem pamatiem. Nodarbības bija individuālas, kas deva iespēju darboties ar katru konkrēti, viņam aktuālajiem jautājumiem.

Šie ir tikai daži no daudziem jautājumiem, kurus pārrunājām, piecu dienu individuālajās nodarbībās.

Aicinām arī turpmāk piedalīties digitālo iemaņu apmācībās, kā arī sev nepieciešamās prasmes, pēc individuāla pieraksta, jautāt Ulbrokas bibliotēkas darbiniecēm.

Jūsu prasmju konsultantes – Elīna Brese un Ieva Mūrniece

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jaunākā bērnu un jauniešu literatūra, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Bibliotēku nedēļas pasākumi

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas