logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Lieto, uzzini, lasi par brīvu!

Aktualitātes • Piektdiena, 2023. gada 27. janvāris

7. februārī jau 20. gadu pēc kārtas, tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena, ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”. Ulbrokas bibliotēka aicina ikvienu domāt par to un iesaka aplūkot, izzināt un izmantot drošus un uzticamus elektroniskus avotus. Atsevišķus no tiem, izgūstot paroli un lietotājvārdu pie bibliotekāra, varat izmantot arī no savām mājas viedierīcēm. Tās ir interneta datubāzes un tiešsaistes žurnāli. Kā vienu no sevis pilnveidošanas resursiem iesakām datubāzi Letonika.lv. Ja reizēm neesat pārliecināti, kā pareizi rakstīt kādu vārdu – vēršaties šajā datubāzē! Ja nepieciešama kāda enciklopēdiju palīdzība, tās arī atrodamas Letonika.lv! Tepat atrodamas vārdnīcas, dažādi pilntekstu avoti, materiāli mācībām un dažādi citi zinātniski neapstrīdami materiāli uzziņai.

Otrs interesantais avots, kas varētu saistīt mūsu lasītāju uzmanību, ar lasīšanu sev ērtā laikā un apstākļos, ir žurnāla “Ir” elektroniskā versija. Turpat pieejami arī žurnāli “Ir Nauda” un “Ir Domuzīme”.

Reģistrējoties Ulbrokas bibliotēkā un iegūstot autorizācijas datus, jūs gūsiet piekļuvi e-grāmatu bibliotēkai 3TD.lv, kur sava brīvā laika aizpildīšanai, pilnveidei un izklaidei varēsiet izvēlēties dažāda žanra grāmatas.

Bibliotēkas telpās varat izmantot Datubāzi News.lv, kurā iekļauti valsts un reģionālo laikrakstu raksti (izņemot “Dienu” un aģentūras BNS ziņas). Tā izmantojama, ja vēlaties uzzināt visu, ko laikraksti rakstījuši par kādu personu, notikumu vai vietu.

Iesakām arī ielūkoties mājaslapas ulbrokasbiblioteka.lv sadaļā Resursi, kur pieejami daudzveidīgi uzticamu izziņas vietņu apraksti.

Un visbeidzot, mums svarīgi, lai lasītājiem būtu ērta piekļuve bibliotēkas elektroniskajam katalogam, jo tas sniedz iespēju, ne tikai noskaidrot, vai interesējošās grāmatas ir pieejamas konkrētā bibliotēkā, bet arī dod izdevību tās pasūtīt vai pagarināt lasīšanas termiņu jau izsniegtajām grāmatām. Tāpēc, ja jums vēl nav šīs iespējas, un jūs tās vēlētos, lūgums interesēties bibliotēkā pie bibliotekāra.

Laipni aicināti Ulbrokas bibliotēkā!

Ieva Mūrniece,
Ulbrokas bibliotēkas bibliogrāfe

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas