logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Visa dzīve ir burtu kombinācija

Aktualitātes • Ceturtdiena, 2023. gada 2. marts

Šī gada 25. februārī, burvīgas sestdienas laikā, bibliotēkā pulcējās čaklākie lasītāji un viņu vecāki, lai atzīmētu Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022. gada darbības noslēgumu. Kopumā pagājušā gadā Ulbrokas bibliotēkas krājumā esošās žūrijas grāmatas vērtēja 11 dalībnieki. Šis ir otrais gads, kad bibliotēka piedalās “BJVŽ” norisēs, un ar katru gadu dalībnieku skaits aug. Ceram, ka vasaras sākumā, atsākoties nākamajam žūrijas darbības posmam, mums pievienosies vēl citi bērni un vecāki, kā tas notika sestdienas pasākuma gaitā. Publiskās bibliotēkas šajā projektā darbojas kā starpnieks starp lasītājiem un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru, bet mums atliek lasīšanas sacensību un lasīšanas baudīšanas prieks. Šogad lasīšanas grupā 5+ piedalījās viens lasītājs, 9+ - divi lasītāji, 11+ seši lasītāji un divi centīgi pieaugušie. Kopumā grāmatas lasītas vismaz 80 reizes. Vairāki lasītāji izlasījuši pat vairāk izdevumu, nekā attiecīgajai vecuma grupai plānots, iepazīstoties arī ar grāmatām, kas paredzētas nākamajam vecuma posmam.

Jāsaka, ka, neskatoties uz nelielo gadu skaitu, bērni ir patiešām “rūdīti” lasītāji, protot izcelt sev īpašajā grāmatā to, kas visvairāk “aizķer” viņu jūtas. Pasākumā godinājām visčaklāko lasītāju Megiju Jēkabsoni, kura izlasījusi 16 bērnu žūrijas grāmatas un Kati Karlīni Kalniņu, kura pirmā aizpildīja novērtējuma anketu. Megija dosies uz Lielajiem lasīšanas svētkiem Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, 18. martā, Kate Karlīne arī, jo izvēlēta, kā čaklākā lasītāja skolas žūrijas vidē. Uzmanības mirkli bija pelnījuši arī pārējie lasītāji, kuriem pienācās atstarojošā lenta, bibliotēkas sarūpēta šokolāde un lasošās ģimenes uzņēmuma KuKuRuKa gādātie suvenīri bruņrupucīša formā. Paldies, Santas Valteres ģimenes sarūpētajam pārsteiguman. Visi lasīšanas eksperti saņēma LNB Bērnu literatūras centra sagatavotos Pateicības rakstus.

Satikšanās reizē neiztikām bez radošām spēlēm. Paldies bibliotekārei Dainai par pasākuma gaitas ieceri un sagatavotajiem materiāliem. Lasītāji ir arī radoši zīmētāji. Tā katrs ilustrēja atmiņā paliekošākās (vai vienkāršāk uzzīmējamās) grāmatas saturu un pārējie – minēja, kāda grāmata zīmējumā attēlota. Prieks, ka šis uzdevums padevās visu vecumu lasītājiem un radīja entuziastisku gaisotni nākamajam uzdevumam – burtu meklēšanai, saliekot krāsainus aforismus, kas attiecināmi uz lasīšanu un grāmatām. Tā bija sava veida atgriešanās pie lasītprasmes – burtošanas. Viens no šādiem aforismiem, kas tapis Bērnu žūrijas laikā, ir arī šī raksta nosaukumā. Radās kopības sajūta un varbūt, ka arī dažas jaunas draudzības, kas nostiprināmas BJVŽ nākamā gada darbības pasākumā vasaras sākumā. Par to informēsim Ulbrokas bibliotēkas mājaslapā, kā arī Facebook kontos. Gaidīsim ciemos gan iepriekšējos lasīšanas ekspertus, gan jaunus interesentus, jo lasāmās grāmatas ir aizraujošas, aizkustinošas un atbilstošas katrai vecuma grupai. Uz tikšanos jaunajā Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas lasīšanas gadā! Bet ar BJVŽ vizuālo materiālu ikviens var iepazīties Ulbrokas bibliotēkas tīmekļa vietnes ulbrokasbiblioteka.lv sadaļā BĒRNIEM/JAUNIEŠIEM un bibliotēkas profilos Facebook un Instagram.

Ieva Mūrniece,
Ulbrokas bibliotēkas bibliogrāfe

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas