logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Atskats par Ulbrokas bibliotēkā notikušo rīta “Zinību stundu” un vakara lasījumu ”Grāmatai pa pēdām 2”

Aktualitātes • Otrdiena, 2023. gada 28. marts

Jauns gads daudziem sākas ar dažādiem apņemšanās nodomiem, bet citiem ar jaunām zināšanām... un tās noteikti apguva Ulbrokas PII Pienenīte vecāko grupu Rūķēni, Bitītes, Gliemezīši, Zvaigznītes un Taurenīši audzēkņi, apmeklējot rīta zinību stundu Ulbrokas bibliotēkā, kuras laikā notika pirmā iepazīšanās ar bibliotēkas darba procesiem, grāmatu labirinta izlīkumošana un saruna par grāmatām – to daudzveidību, saturu un lasīšanas iespējām. Katra grupa ceļa maizē saņēma pateicības rakstu un Anastasijas Volhovskas sapņotāju kalendāru/grāmatu par Melleņu lāci ar brīnišķīgām Janas Fefelovas ilustrācijām. Sarunu laikā arī bibliotēkā varēja šur un tur manīt pa kādam lācim – sniega vai šokolādes un neviens nevarēja saprast, no kurienes tie uzradušies... Vai no grāmatas izvēlušies? Bet skaidrs bija viens – ja bibliotēku apmeklē “Pienenīte” audzēkņi, tad šis būs ražens lasītāju gads! Arī bērni secināja – ”Kas daudz lasīs, tas būs gudrs!”

Bet pavisam cita noskaņa valdīja vakara pasākumā tumsas aizsegā “Grāmatai pa pēdām 2”, kur gaismas lukturīšus zibinot, dalībniekiem pēc uzdevuma norādēm nācās sameklēt vakara lasāmo grāmatu, izdzīvojot pasākumam atvēlētās vakara stundas naksnīgā atmosfērā. Daudzi noteikti atceras bērnības piedzīvojumus, kad aizraujošu stāstu, vecākiem nezinot, ar luktura gaismiņu turpinājuši lasīt zem segas. Šim pasākumam ir savas paralēles ar bērnībā piedzīvoto, jo bibliotēkas telpās valdīja tumsa un ērtākām pārvietošanās iespējām, dalībniekiem kājās bija mīļās mājas čības. Uzdevuma izpildes laikā katram bija iespēja apjaust grāmatu daudzveidību dažādās nozaru jomās, kas citkārt, iespējams, palikušas neievērotas. Šī gada pasākumam izvēlētajām un īpaši noformētajām grāmatām vienojošā tēma bija “Vēsture un tās daudzpusība dažādās jomās”. Šāda formāta pasākums Ulbrokas bibliotēkā notika otro reizi, un atsaucība bija acīm redzama. Ideja par naksnīgu bibliotēkas pasākumu radās pāris gadus atpakaļ. Zināmi apstākļi pasaulē ieviesa savas korekcijas un pēc ierobežojumu atcelšanas, izlolotajai idejai radās adaptēta versija plašākam interesentu lokam, kura pirmo reizi tika realizēta pagājušā gadā.

Paldies visiem rīta zinību stundas un vakara pasākuma dalībniekiem par atsaucību un aktīvu dalību. Prieks ar jums kopā būt!

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vec. bibliotekāre

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas