logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Digitālā nedēļa Ulbrokas bibliotēkas telpās

Aktualitātes • Pirmdiena, 2023. gada 8. maijs
No 24. – 28. aprīlim Latvijā norisinājās Eiropas Digitālā nedēļa. Arī Ulbrokas bibliotēka, kā ik gadu, piedāvāja lasītājiem vairākas aktivitātes, kas saistītas ar datoru izmantošanu. Tā no 25. aprīļa lasītājiem piedāvājumā iespēja izvēlēties starp parasto lasītāja karti vai karti, kas tiek nosūtīta uz e-pastu un bibliotekāram nolasāma no Jūsu telefona. Protams, droši varat izmantot līdz šim izsniegtās bibliotēkas lasītāja kartes, kas tāpat kā elektroniskās, katru reizi uzrādāmas apmeklējot esošas telpas.

26. aprīlī bibliotekāri pievērsās jautājumiem, kas skar datorprasmes iesācējiem. Patīkami, ka ir cilvēki, kas nekautrējas un nebaidās jautāt bibliotēkas darbiniekam, kā izmanto datorus, kā rīkoties apmeklējot lapas, kurās jāievada sensitīva informācija un ko vispār nozīmē klaviatūras taustiņi. Atgādinām, ka visvienkāršāk uzsākt izmantot datoru ir ar teksta drukāšanu. Protams, savu zināšanu robežās bibliotekāri mēdz atbildēt uz jautājumiem arī par citas tehnikas darbības principiem. Bibliotēkas darbinieki pievērsa uzmanību tiem cilvēkiem, kas jau labi māk apieties ar datoru, bet nepārzina bibliotēkas piedāvātās elektroniskās datu bāzes un pašu elektronisko katalogu. Te jāsaka paldies mazajiem bibliotēkas lietotājiem, kas atsaucās aicinājumam atrast kādu interesantu grāmatu minētajā katalogā un pēc tam sameklēt to plauktā. Tās ir prasmes, kas pavisam vienkārši atvieglinātu grāmatu izvēli ikkatram lasītājam, tāpēc aicinām izmantot bibliotēkas katalogu, datubāzes un citus elektroniskus resursus, kas atrodami bibliotēkas mājaslapā ulbrokasbiblioteka.lv.

Ceturtdienas pēcpusdienā tikāmies ar lektori un vienlaicīgi mūsu bibliotēkas lasītāju – Birutu Vilmani. Ar viņas palīdzību apzinājām, kāda izskatās pensiju sistēma Latvijā pensijas lielumu, pensiju līmeņi, jaunumi pensiju sistēmā. Ikkatrs varēja izzināt, ko darīt ar savu pensijas līdzšinējo ieguldījumu un izvēlēties jaunu pensijas pārvaldnieku, lai savu pensiju ieguldītu pēc iespējas izdevīgāk.

Aicinām izmantot Multimediju telpas piedāvājumu, kā arī nepieciešamības gadījumā pieteikt savu ierašanos un jautājumus, kurus gribat noskaidrot pie bibliotekāra. Bibliotekāri allaž ir gatavi palīdzēt!

Ulbrokas bibliotēkas bibliogrāfe
Ieva Mūrniece

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jaunākā bērnu un jauniešu literatūra, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Bibliotēku nedēļas pasākumi

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas