logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Pēters Brūveris. Biķeru astoņgadīgā skola (1964-1972)

Kalendārs “Pēters Brūveris. Biķeru astoņgadīgā skola (1964-1972)”

Ulbrokas bibliotēkā novadnieka dzejnieka un atdzejotāja Pētera Brūvera piemiņa un literārais mantojums tiek rūpīgi kopts. Ulbrokas bibliotēkas organizētās ikgadējās Dzejas dienas, Bibliotekārās talkas tradicionāli norisinās Pētera Brūvera zīmē. Ulbrokas bibliotēka metodiski un regulāri apkopo informāciju par Pēteru Brūveri un to var iepazīt kultūrtelpā - lasītavā, kur satiekas autora daiļrade, foto liecības, atmiņu stāstu fragmenti, personiski priekšmeti un iedvesmas avoti. Dzejnieka ģimenes dāvinātā Pētera Brūvera kolekcija ietver 346 iespieddarbus, kā arī rokrakstus un darbu uzmetumus un tā tiek rūpīgi papildināta.

“Pēters Brūveris. Biķeru astoņgadīgā skola (1964-1972)” ir jau trešais kalendārs, kas atspoguļo Ulbrokas bibliotēkas kolektīva un pagasta entuziastu pētniecisko darbu, kas saistīts ar dzejnieka un atdzejotāja dzīves gaitām Stopiņu pagastā. Kalendārs, kas šoreiz vēstī par Biķeru astoņgadīgo skolu, mudinājis gan pētīt skolas vēsturi, gan apzināt savulaik skolas mikrorajonā ietilpušās apdzīvotās vietas.

Šogad, kad Muzeju nakts pasākumi Latvijas muzejos un citās sabiedriskajās vietās notiks jau 19. reizi, tai dotā tēma ir "Radīšana", ietverot gan jaunradi, atjaunotni un atjaunošanu - dzīves uzlabošanu un dažādu lietu atjautīgu pārveidošanu, gan prasmju iepazīšanu un apgūšanu.

Un vai tas nav radošs risinājums, ka Ulbrokas bibliotēkas kalendārais laiks ir no aprīļa līdz aprīlim.

2023. gada 13. maijā Muzeja nakts pasākumā “Atmiņu radīšana”, turpināsim pētīt un uzkrāt dokumentētos materiālus par dzejnieku un atdzejotāju Pēteru Brūveri, Biķeru astoņgadīgo skolu un mums – atmiņu radītājiem.

AICINĀJUMS PIEDALĪTIES!

Muzeju nakts 2023 pasākums “ATMIŅU RADĪŠANA – Biķeru skolas stāstu un Ulbrokas bibliotēkas kalendārais laiks”. Pasākumā mācību stundas par prasmēm, atmiņām un laiku; 2023./2024. gada kalendāra prezentācija. Runāsim par Pēteru Brūveri, Biķeru skolu un mums – atmiņu radītājiem.

Kad: 13. maijs, no plkst. 13.00 līdz 17.00.
Kur: Ulbrokas bibliotēkas telpās
Institūta iela 3, Ulbroka, Stopiņu pagasts

Pasākuma plānā mācību priekšmeti:
1. Vēsture - Biķeru skolas darbības laiks.
2. Glītrakstīšana - Rokraksts dzīvē.
Starpbrīdis - Romantika ceriņos.
3. Audzināšana - Dokumentētās laikabiedru atmiņas.

Noslēgumā ieskats dažādu skolas gadu laika fotogrāfijās. Klātesošo foto mirklis. Nelielas uzkodas un neformālas sarunas.

Par savu dalību lūdzu informēt līdz 12. maijam. Kontaktinformācija un pieteikšanās tālr. 67910503; e-pasts: ulbrokas.biblioteka@ropazi.lv

Kalendārs “Pēters Brūveris. Biķeru astoņgadīgā skola (1964-1972)”

“Pēters Brūveris. Biķeru astoņgadīgā skola (1964-1972)” ir kalendārs, kas atspoguļo Ulbrokas bibliotēkas kolektīva un pagasta entuziastu pētniecisko darbu. Kalendārs, kas mudinājis gan pētīt skolas vēsturi, gan apzināt savulaik skolas mikrorajonā ietilpušās apdzīvotās vietas.

Muzeja nakts, kad neuzziedēja ceriņi