logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ulbrokas bibliotēkā viesojās bibliotekāres no Moldovas

Projekts • Svētdiena, 2022. gada 13. novembris

No 31. oktobra līdz 24. novembrim starptautiska projekta “EU4Dialogue: mazināt plaisas ar kultūras un izglītības palīdzību” (“EU4Dialogue: improving exchanges across the divide through education and culture”) ietvaros Latvijas bibliotēkās darba vizītē viesojas divas bibliotekāres no Moldovas.

Moldovas kolēģēm ir sagatavota prakses programma, kas ietver gan darbu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, gan bibliotēku apmeklējumus reģionos, gan tikšanos ar nozares speciālistiem pašvaldību bibliotēkās.

Ulbrokas bibliotēkā, piedaloties Sauriešu bibliotēkas vadītājai Jeļenai Staltmanei, darba prakses laikā notika saruna par sadarbību ar sabiedrību un apzināto kultūras kanonu Stopiņu pagastā, par novadpētniecības dokumentāro materiālu nozīmi un bibliotekāru kopienas daudzveidīgo darba saturu starp pētniecības iestādēm.

Ar praktiskiem piemēriem, uzskatāmi tika pievērsta uzmanība, kultūras identitātes saglabāšanas pasākumiem desmit gadu laikā. Parādot, ka vēstošie vēstures avoti, apliecina sabiedrības kopīgo atmiņu un veido piederības sajūtu savai kopienai, kā arī rosina sabiedrību sarunām par literatūras emocionālo nozīmību, atbildību un piederību kultūrtelpai.

Daiga Brigmane, Ulbrokas bibliotēkas vadītāja
2022. gada 10. novembris

Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta “EU4Dialogue: mazināt plaisas ar kultūras un izglītības palīdzību” (“EU4Dialogue: improving exchanges across the divide through education and culture”) mobilitāte Ulbrokas bibliotēkā, 2022. gada 8. novembris.

Prezentācija “Sabiedrības kopiena un kultūras mantojuma izpratne vietējā apkaimē”.


 

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jaunākā bērnu un jauniešu literatūra, 2024. gada aprīlis

Lasīt vēl

Izstāde

Tekstilmākslinieces Gintas Kristjansones personālizstāde “Vārdene”

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas