logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ulbrokas bibliotēkas pieredzes stāsti

Prezentācija Pārskats par darbību 2023. gadā

Muzeja dienas pasākums “Atmiņu radīšana – Biķeru skolas stāstu un Ulbrokas bibliotēkas kalendārais laiks”

Ar šo novadpētniecības materiālu un resursu daļu tiek apzināti atmiņu stāsti, rastas fotogrāfijas un rosināta satikšanās visiem tiem skolas un klases biedriem, kam Biķeru skola ir sākumposms viņu izglītošanā, draudzībā un mīlestībā.

Literatūras cikls “Rakstnieku stāsti – konteksts un priekšstati”

Lasītāju tikšanās ar latviešu rakstniekiem, žurnālistiem, sabiedrībā zināmiem cilvēkiem. Mūsuprāt, svarīgi, lai autordarbs ir diskusijas un sarunas vērts, lai neatkārtotu to, kas jau kādreiz ir pateikts, bet gan rosinātu diskusiju, apmeklētību un domu apmaiņu.

Sadarbība ar biedrībām un nevalstiskām organizācijām – informācijas pieejamība iedzīvotājiem

"Puratos Latvia" kopā ar Latvijas Maiznieku biedrību viesojas Ulbrokas bibliotēkā un pulcina pārtikas produktu ražotājus no visas Latvijas, lai atzīmētu Puratos Ieraugu bibliotēkas 10 gadu jubileju, iedziļinātos veselības un labsajūtas, zinātnes un unikālo īpašību mantojuma sarakstā. Tiešsaistes translācija ar Sankt Vith pilsētu Beļģijā, kurā atrodas vienīgā Ieraugu bibliotēka pasaulē.

Ulbrokas bibliotēkas telpās fotoizstāde “Dzīvība ir vērtība”

Latvijas Reto slimību alianse ir nevalstiska organizācija, kas pārstāv cilvēkus ar retām slimībām, regulāri rīkojot dažādus pasākumus sabiedrības izglītošanai par šo cilvēku ikdienu. Diskusijas laikā Latvijas Reto slimību alianses valdes priekšsēdētājs Juris Beikmanis un Ropažu novada domes un pašvaldības darbinieki pārrunāja jautājumus par sabiedrības un sociāli atbildīgas rīcības iespējām, veidojot atbilstošu vides pieejamību reto slimību pacientiem gan ārtelpā, gan iekštelpās - spēļu laukumi, gājēju celiņi, lifti, ēdiena uzsildīšanas iespējas, pārtinamie galdi.