logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Ulbrokas bibliotēkas Groziņ’ laiks Zaķumuižā

Aktualitātes • Pirmdiena, 2024. gada 12. augusts
Lai kādi vēji pūstu un viesuļi plosītos, tie aizved mūs pie pārmaiņām…

Dažādojot Ulbrokas bibliotēkas pasākumu norises, jauno grāmatu sezonu lasīšanas veicināšanas programmai ”Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2024” (BJVŽ) atklājām, viesojoties Zaķumuižas bibliotēkā un daloties domu apmaiņā par izlasīto ar tās lasītājiem.

Cienot Ulbrokas bibliotēkas aizrautību visā, kas saistīts ar novadnieka, dzejnieka un atdzejotāja Pētera Brūvera daiļradi, Zaķumuižas bibliotēkas darbinieki un lasītāji mūs sagaidīja ar teatrālu uzvedumu no Pētera Brūvera dzejoļu krājuma bērniem “Grīziņkalnā groziņvakars”.

Savukārt, Ulbrokas bibliotēkas “grozā” līdzi tika ņemta spēle “Atpazīsti grāmatas tēlu”, kuras ilustrācijas veidojusi Latvijā un ārpus tās atzīta māksliniece Elīna Brasliņa. Par grāmatām: to izvēli, lasīšanu un ieteikšanu izlasīt citiem, savos iespaidos dalījās Liega Piešiņa – viena no literārās komandas ekspertiem, kas vērtē, kuras grāmatas iekļaut BJVŽ grāmatu kolekcijā. Viesošanās laikā abu bibliotēku lasīšanas veicināšanas programmas BJVŽ grāmatu eksperti dalījās iespaidos par jaunās sezonas grāmatām, kuras cītīgi tiek lasītas, lai dotu savus vērtējumus, aizpildot īpašo anketu. Ar ko tā ir īpaša? To aizpilda tikai tie, kas piedalās lasīšanas veicināšanas programmā BJVŽ un tai ir kodēta piekļuve. Šajā sakarā, Zaķumuižas bibliotēkas lasītāja Elza Alksne, kura paspējusi izlasīt visas jaunās sezonas grāmatas sev atbilstošajai vecuma grupai, bija pirmā no visiem Latvijā un ārpus tās šajā programmā iesaistītajiem, kura aizpildīja ekspertu anketu. Neizpalika arī radošas nodarbes, proti, – katrs varēja mākslinieciski, sev tīkamiem rakstiem un krāsām noformēt nozīmītes sagatavi, kura pēc tam pārtaps personalizētā piespraudē. Un kur vēl mielošanās ar ”groziņos” līdzi paņemtajiem, pašu sarūpētiem gardumiem…pilnvērtīgi piepildītais ciemošanās laiks paskrēja nemanot.

Atraktīvos fotomirkļus no lasītveicināšanas un sadraudzēšanās pasākuma fiksēja bibliotekāre Elīna Plūma.

Visus, kas vēlas pievienoties BJVŽ 2024 grāmatu lasīšanai un ekspertu pulciņam, laipni aicinām Ulbrokas bibliotēkā. Jaunā ekspertu lasīšanas sezona ir atklāta!

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Pasākums

Vakara lasījums tumsā “Grāmatai pa pēdām 3”

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Es vienmēr pārsteidzu sevi. Tā ir vienīgā lieta, kuras dēļ ir vērts dzīvot"

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada septembris

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas