logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Sēņu laiks Ulbrokas bibliotēkā

Aktualitātes • Ceturtdiena, 2024. gada 3. oktobris
Pēc lietavām sēņot var iet ne tikai uz mežu, bet arī uz bibliotēku….

Jo, raugi, Māras Zālītes grāmatas “Tango un Tūtiņa sēnēs” lasīšanas reizē Ulbrokas bibliotēkā varēja klausīties stāstu par divu sunīšu - Tango un Tūtiņas piedzīvojumiem mežā, uzzināt par senāko dzīvības formu – sēnēm, kuru tīklojums ir aptvēris visu zemeslodi un noskaidrot no sanākušajiem grāmatas lasījuma klausītājiem viņu sēņošanas paradumus.

Uz pasākuma laiku sēnes no meža bija atceļojušas uz bibliotēkas telpām kā noformējums un uzskates materiāls radošajām aktivitātēm.

Klausoties izzinošās grāmatas lasījumā, dalībnieki, savu iespēju robežās, varēja līdzdarboties, izvēloties izkrāsot krāsojamo sēņu lapu vai zīmējot stāstā minētos notikumus. Sasēdušiem kā sēnēm bariņā ap lielo galdu visi draudzīgi darbojās – kāds krāsoja mušmires, gailenes vai saulsardzenes attēlu, kāds zīmēja apšu kundziņus, zemeszvaigzni, pūpēdi vai tinteni, kāds izvēlējās būt turpat līdzās un vienkārši klausīties aizraujošajos sēņu stāstos. Ja arī Tu vēlies izlasīt Māras Zālītes grāmatu “Tango un Tūtiņa sēnēs”, tad dodies pēc tās uz tuvāko bibliotēku.

Paldies visiem, kas atrada laiku un vēlmi apmeklēt šo sestdienas salasīšanās rītu, un uz tikšanos oktobra mēneša pasākumos. Foto mirkļi apskatāmi galerijā.

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Pasākums

Vakara lasījums tumsā “Grāmatai pa pēdām 3”

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Es vienmēr pārsteidzu sevi. Tā ir vienīgā lieta, kuras dēļ ir vērts dzīvot"

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada septembris

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas