logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Projekts “Grāmata rosina sarunu par aktuālo”

Projekts • Ceturtdiena, 2024. gada 3. oktobris
Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas Bibliotēku biedrību (LBB) ar Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu publiskajās bibliotēkās īsteno projektu “Grāmata rosina sarunu par aktuālo”.

Projekta mērķis: literārās klātienes sarunās izgaismot literāro darbu nozīmi sabiedrībai svarīgu notikumu apzināšanā, viedokļu veidošanā un aktuālu jautājumu izklāstā, tādējādi nostiprinot iedzīvotāju kopienu lasīšanas paradumus.

Projekta darbības laikā Latvijas publiskajās bibliotēkās notika vairākas tikšanās ar grāmatu autoriem – rakstniekiem, dzejniekiem, tulkotājiem citu radošo profesiju pārstāvjiem.

Projekta noslēdzošā literārā darbnīca “Ukraina un karš grāmatu lappusēs” š.g. 15. oktobrī plkst.19.00 Ulbrokas bibliotēkā. Viesos aktrise, runas pedagoģe, grāmatu autore Zane Daudziņa. Moderatore kultūras žurnāliste, Latvijas radio 3 raidījuma “Grāmatu stāsti” veidotāja, Rakstniecības un mūzikas muzeja kultūras pasākumu organizatore, Ulbrokas bibliotēkas kultūras projektu vadītāja Liega Piešiņa.

Tikšanās dienā ikviens tiek aicināts ziedot krāsojamās grāmatas un zīmuļus Ropažu novada pašvaldības sadraudzības pilsētai Ukrainā – Bojarkas pilsētas bērniem un jauniešiem. Ar Ropažu novada pašvaldības starpniecību uz Ziemassvētkiem saziedotais tiks nosūtīts paredzētajam mērķim. Aicinām šo iniciatīvu atbalstīt un neatteikt dalību arī pēc pasākuma.

Literāro darbnīcu tematiskais apraksts

Vairāk par projektu lasiet Latvijas Bibliotēku portālā.

Ulbrokas bibliotēkā viesojās Ropažu novada pašvaldības sadraudzības pilsētas Ukrainā – Bojarkas delegācija – 25 bērni un 5 pieaugušie. Bojarka ir pilsēta Ukrainas ziemeļos Kijivas apgabala Fastivas rajonā, 23 km no galvaspilsētas un apgabala centra Kijivas. 2023. gada 19. jūlijs.

Pasākums

Vakara lasījums tumsā “Grāmatai pa pēdām 3”

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Es vienmēr pārsteidzu sevi. Tā ir vienīgā lieta, kuras dēļ ir vērts dzīvot"

Lasīt vēl

Aktualitātes

Jauno grāmatu apskats, 2024. gada septembris

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas